Sveits vant begge wc-sprintene - tung dag for Silje

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 1.juni 2013

Worldcupsprinten fra Ammerud skole lørdag1.juni ble et skremmeskudd for norsk orientering, og en svart dag for Silje. Silje hadde ikke noe futt i beina, og tapte tid for hver meter som ble løpt, og endte på 42.plass 2:30 bak vinneren Simone Niggli. I dameklassen ble Tone Wigemyr beste norske løper på 8.plass. I herreklassen ble Bjørn Ekeberg beste norske løper på 17.plass, 45 sekunder bak Matthias Kyburz fra Sveits som vant.

Silje var skuffet etter målgang. Hun hadde trodd hun skulle klare å mobilisere til tross for dårlig form, men det lyktes hun ikke med. Et dårlig veivalg, som også ble feil gjennomført, allerede til tredjepost, hjalp heller ikke på. Sett utenfra burde hun ikke ha deltatt i denne konkurransen, formen var ikke som den bør være når hun stiller i en worldcupkonkurranse. Men ettersom hun ønsker å løpe VM, og Nordic Orienteering Tour er uttaksløp, prøvde hun likevel.

Dameklassen dreide seg om to løpere, suverene Simone Niggli som vant og kometen fra Sverige Tove Alexandersson som ble nr.2. Med Anne Margrethe Hausken Nordberg litt ute av form var de norske jentene sjanseløse. God løping av Tone holdt til en 8.plass, som er bra for henne, men Norge manglet en løper som kunne inntatt podiet. Det er ikke så bra med tanke på VM.

Enda verre ble det plasseringsmessig for de norske herrene. Bjørn Ekeberg fortjener ros for sitt løp som holdt til 17.plass, men det er nærmest krise for norsk herreorientering at det ikke var norske navn foran Bjørns på resultatlista. Sveits dominerte som vanlig i sprint med 1..2. og 5.plass.

Arrangøren fortjener ros for et flott arrangement.