Silje nr.4 i NM-ultralang

Postet av Asle Jahren den 9. Aug 2008

Første gang publisert 9.august 2008

NM-ultralang ble ikke den store suksessen for Ullensaker o-lag. Silje løp riktignok inn til en fin 4.plass, men løpet hennes var dessverre fullt av feil. Hun endte nesten 8 minutter bak Siri Ulvestad. Eirik manglet på startlista grunnet skade, Sjur var syk og Vetle brøt etter kun kort tids løping. Brage løp heldigvis gjennom den lange løypa på en, for ham, godkjent måte og ble nr.32 i H17-20.

Løpet ble arrangert i skogene nordøst for Vikersund i et klassisk norsk skogsterreng med middels kupering og veksling mellom god og dårlig løpbarhet, og god og dårlig sikt. Løypene ble lagt som to såkalt likeverdige runder, slik at to og to løpere kunne starte samtidig. Dette gjorde at løperne passerte stadion ca. halvveis og byttet kart.

I D17-20 løp Raumar OL’s Ragnhild Haga på et tidlig startnummer, og kom inn til runding på en, til da, meget god tid. Silje startet tidlig i seedet gruppe, og ble etter mange feil og rotete løping hentet med 4 minutter av Mariann Ulvestad som ledet ved runding. Etter en runde til hadde Silje distansert Mariann med mer enn disse fire minuttene, mens Siri Ulvestad hadde økt på Silje med mer enn 4 minutter og endte 7:55 foran. Mellom disse to kom både Inger Liv Bjerkreim Nilsen og Britt Ingunn Nydal, og Silje endte som sedvanlig på plassen utenfor pallen. Ragnhild endte på en fin 15.plass.

I H17-20 startet Brage først av våre to. Han kom inn til runding på en brukbar tid, og la trøstig i vei på en like lang runde til. Vi ventet og ventet på Vetle, men han kom aldri. En liten stund etter at Eirik Rustad hadde passert på en brukbar tid, tuslet Vetle til klubbteltet bakveien. Etter en stor bom kjente han et rulleskiskadet kne for godt til å stå på videre. Da det hele var over vant Ulf Forseth Indgaard overlegent. Eirik Rustad endte på 11.plass 11 minutter bak, og Brage på 32.plass nesten 27 minutter bak.

I seniorklassene ble det favorittseire til Hans Trøan og Anne Margrethe Hausken. Begge seniorklassene hadde tynt deltakerantall. I dameklassen startet det kun 12 løpere. Da begynner nesten NM å ligne på en parodi. Startordningen gjorde det enda verre, ettersom løperne startet i par i løpet av 12 minutter. Med store nivåforskjeller på løperne kom Hausken og Andersen først allerede etter en runde, og de andre løperne fikk tilnærmet null oppmerksomhet. I juniorklassene var det ganske god deltakelse, men for dem var det norgescup.

Startordningen de brukte i dette NM’et bør ikke gjentas. Det ble mye klyngeløping, speaker maktet kun å følge den beste løperen i de klyngene som kom, og likeverdigheten i sløyfene var ikke god nok til at det ble sportslig rettferdig.