Silje delte gullet med Siri

Postet av Asle Jahren den 30. Aug 2008

Første gang publisert 30.august 2008

GRATULERER SILJE

Etter et spennende oppgjør på Kvaløya delte Silje NM-gullet med Siri Ulvestad. Disse jentene var i særklasse best i D19-20 på dagens langdistanse, selv om Haldens Ida Marie Næss Bjørgul ikke endte så langt etter. Også Eirik fikk en god NM-plassering med sin 9.plass i H17-18. Av Raumars øvrige løpere må vi også ta med Ragnhild Hagas sølvmedalje i D17-18 og Trygve Tømtas flotte 6.plass i sitt heat i mellomdistansekvalifiseringen for senior.

Silje hadde ikke akkurat vunnet trekningen, og startet tidlig i seedet gruppe. Som vanlig brydde hun seg ikke noe om hvilken startposisjon hun hadde, og konsentrerte seg om det hun kunne gjøre noe med. Litt uvant til Silje å være, åpnet hun ganske friskt, og ledet på alle passeringspunkter, også da hun passerte mål. Underveis ble det kun små tidstap før 12.post, men der hun måtte tåle 2:30 minutters bom. Selv hadde hun en litt dårlig følelse nedover hele lia, men gikk reinere enn de fleste konkurrentene.

Siri Ulvestad, Heming/Njård, startet 6 minutter bak Silje. Hun åpnet noen små sekunder sterkere enn Silje, men på tredje post ble det en liten sving, og hun la seg på andre plass. Der lå hun og lurte helt til 12.post, der Silje hadde bommet. Da gikk hun opp i ledelsen, for så å bomme litt på 13.post selv. Derifra og inn til mål var det sekundstrid. Etter at Siri kunne høre speaker, hadde hun alle fordeler, og det så ut som hun skulle klare slå Silje. Litt fomling på siste stempling gjorde at de likevel endte likt. De to tidligere hybelvenninnene var godt fornøyd med at ingen av dem havnet et surt sekund bak. Sammen kunne de i stedet juble for seier.

På tredjeplass i klassen endte Ida Marie Næss Bjørgul. Hun løp nok et enda bedre løp, o-teknisk, enn gullvinnerne, men holdt ikke stor nok fart. Medaljevinnerne var i en annen divisjon enn resten av feltet i D19-20.

I H17-18 var Sjur først ut av våre. Etter en sykdomsperiode var ikke løpskapasiteten like god som før i sesongen, med dette førte til at postene kom litt lettere. Han gjennomførte et o-teknisk helt greit løp. Han måtte tåle en bom som var litt for stor, men unngikk de store blemmene. Han passerte målstreken fra startnummer 44 i klassen på en foreløpig 8.plass.

Nestemann ut var Brage. Han hadde nok litt høye skuldre, og startet med nesten 5 minutters bom. Resten av løpinga i den åpne delen ble rotete og nye bommer kom. I den vanskelige skrålia ned mot mål, på 13.post, ble det hele 10 minutters bom. Etter denne bommen holdt han god fart inn til mål, men resultatet var han ikke fornøyd med.

Eirik startet også med en liten bom på første post. Deretter løp han et jevnt og sikkert løp uten altfor store bommer. Løpshastigheten holdt likevel ikke på en dag da han syntes beina kjentes tunge. Sikker orientering betalte seg likevel, og han fikk med seg en flott 9.plass etter å ha unngått storbom på 13.post, der svært mange fikk sitt løp ødelagt.

Løpet ble vunnet av Vegard Danielsen som i likhet med Eirik mestret den vanskelige skrålia ned fra fjellet på en suveren måte. Han lå tidligere i løpet an til en 7. 8.plass, men den sterke forseringa av skrålia løftet ham helt opp på pallens øverste trinn. På andreplass, bare 12 sekunder bak, kom ganske overraskende Morten Saue. På bronseplassen endte Mathias Bjugan. Sjur var til slutt å finne på 30.plass og med premie i NM.

I D17-18 var Raumars Ragnhild Haga lenge med i seierskampen, men en 3 minutters bom på 10.post gjorde gullmedaljen uoppnåelig. Den gikk til Linn Hokholt, mens bronsen gikk til Anette Baklid.

Pallen i H19-20 besto av Ulf Forseth Indgaard, Tore Bjørseth Berdal og Morten Westergård. Raumars Eirik Rustad endte på 13.plass etter et litt uryddig løp til han å være.

Seniorene hadde denne fredagen kvalifisering til finalen i mellomdistanse, og Raumars Trygve Tømta viste klasse, ved å ta 6.plassen i det ene heatet.