Vetle og Eirik tatt ut til Euromeeting

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 2. Aug 2017

Første gang publisert 2.august 2017

Norges Orienteringsforbund presenterte i dag lagene som er tatt ut til Euromeeting i Østfold 1.-3.september. I troppen finner vi tre løpere fra raumarland. Eirik og Vetle fra Ullensaker og Håvard Haga fra Holter. Eirik konkurrerer for Halden SK, Vetle for IFK Göteborg og Håvard for Nydalens SK

 

Her er noe av det forbundet skriver på sin hjemmeside:

 

I starten av september arrangeres Euromeeting i Østfold. Dette blir den første forsmak – både for løpere og arrangører – på hjemme-VM i samme region i 2019.

Norge prioriterer unge løpere på denne landslagsaktiviteten, hvor en har tatt ut 16 løpere.

- Euromeeting er et trinn i utviklingstrappa for representasjon hvor løpere under landslagsnivå får prøve seg for å få erfaring i landslagsdrakten. Når det er sagt har vi selvfølgelig også ambisjoner om å vise oss frem med gode resultater i disse konkurransene på hjemmebane, sier landslagssjef Kenneth Buch.

Løperne får tre muligheter til å vise seg frem fra 1. – 3. september. Mange løpere har henvendt seg til Norges Orienteringsforbund med spørsmål om de kan delta i Euromeeting, men dette er – som det er sagt i Bulletin 1 – «Euromeeting is an open event for national teams in the Elite classes for men (M21E) and women (W21E). Euromeeting 2017 will be organised together with local competitions».

Dette innebærer at en må være tatt ut på sin nasjons «landslag» for å løpe selve Euromeeting, men – som det er sitert fra Bulletin 1, det er lokale konkurranser parallelt hvor interesserte løpere kan delta og dermed få relevant trening for VM-2019.

- Vi ønsker selvfølgelig at flest mulig norske løpere skal forberede seg best mulig frem mot VM på hjemmebane i 2019. Men Euromeeting er en konkurranse hvor en må være tatt ut for å representere sitt land, dermed vil vi henvise til lørdagens Flexoløp og KM i Østfold på søndag – som går parallelt med Euromeeting i Østfold, kommenterer landslagssjef Kenneth Buch og fortsetter:

- Ellers er det naturligvis fritt frem for alle løpere med VM-ambisjoner å benytte seg av de offisielle VM-treningene til arrangøren.

Den første offisielle treningssamlingen for VM 2019/verdenscup 2018 finner sted i Sarpsborg-området fra 4. – 10. september.

Euromeeting Bulletin 1
Program Euromeeting:
1. september – prolog (Våler/OK Moss)
2. september – jaktstart (Våler/OK Moss)
3. september – langdistanse (Varteig kirke)   

Norges lag til Euromeeting:

Damer:
Anine Ahlsand, NTNUI 
Emilie Westli Andersen, Løten OL
Ingrid Gulbrandsen, NTNUI
Maren Jansson Haverstad, NTNUI                              
Ragnhild  Hjermstad, Fossum IF                      
Karen Oline Kolstad, NTNUI
Eirin Svanøe-Hafstad, Frol IL     
Ingunn Egeberg Vari, NTNUI                 

1.reserve:
Marthe Gløersen, Bækkelagets SK

Herrer:
Isak Bergset, NTNUI
Vetle Ruud Bråten, IFK Göteborg
Håvard Haga, Nydalens SK
Eirik Kamstrup Hovin, Halden SK                                  
Jo Forseth Indgaard, Frol IL                                
Hans Petter Mathiasen, Fredrikstad SK                     
Andreas Sølberg, IFK Göteborg
Anders Vister, Nydalens SK

Reserver:
1.reserve: Stian Sundsvik, Frol IL            
2.reserve: Dag Blandkjenn, Kristiansand OK      

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.