Anders med sølv i NM-sprint

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 25.mai 2013

Anders slo til med et knalløp i finalen, og sikret seg sølvet i H19-20 i NM-sprint. Klassen ble vunnet av Trond Einar Pedersli. Silje løp inn til sjuende plass i dameklassen og Eirik ble nr.12 i herreklassen. Kongepokalene gikk til Heidi Østlid Bagstevold og Emil Wingstedt.

GRATLERER MED SØLVET ANDERS!

Anders startet som nummer tretten av de 20 løperne i finalen, og satte standarden med offensiv løping allerede på de første postene. Han holdt farten oppe gjennom hele løypa, og kunne vunnet gullet med bedre løping på strekket fra parken oppe på høyden, og ned til bysentrum i Skien. Han gjorde uansett en strålende prestasjon, og la inn en god søknad om å komme på Norges lag til jr-VM seinere i sommer. Klubbkamerat i Raumar, Håvard Haga, som vant sitt kvalifiseringsheat, gjorde en stor veivalgsfeil til andre post, og kom seg aldri ordentlig inn i løpet. Det endte med en 13.plass.

I dameklassen løp Silje et bort i mot perfekt gjennomført løp reint teknisk, men måtte etter målgang skuffet konstantere at de siste ukenes skadeavbrekk har satt henne mer tilbake enn hun hadde tatt innover seg. En sjuendeplass er trolig nok til at hun får løpe worldcupløpene(NORT) i Norden om en uke, men det kan bli kort tid for henne til å rekke en god VM-form. NM-seier og kongepokal gikk litt overraskende til Heidi Østlid Bagstevold.

Eirik løp også en god sprint, og sa seg godt fornøyd med gjennomføringen. Han holdt ikke riktig farten til de aller beste, og mot slutten ble han dyktig sliten. Et godt sprintløp fra Eiriks side holdt til 12.plass. Det blir spennende å se om det også holder til plass på Norges lag i NORT. Eirik Rustad fra Gjerdrum fikk ikke noe skikk på finaleløpet sitt, og ble nr.20. Kongepokalen gikk til den norske landslagstreneren, svensken Emil Wingstedt. Morsomt for ham, men skremmende med tanke på nivået i toppen av norsk herreorientering.

Arrangøren laget et flott NM-arrangement, med en velegnet arena midt i sentrum av Skien. Storskjermopplegget fungerte godt. Selv om løypelegger hadde gjort mye ut av mulighetene, ble løypene litt enkle som det ofte blir i Norge. Dette ga en ekstra fordel til de temposterke løperne.