NORT Silje med 10.plass på mellomdistansen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 7. Jan 2015

Publisert 2.september 2012

Etter svak løping lørdag, slo Silje til med et av sine beste løp i søndagens løp. Hun ble nr.10 på mellomdistansen i Holmenkollen, som beste norske kvinne. Vant gjorde som vanlig Simone Niggli. I herreklassen var Thierry Gueorgiou tilbake på toppen av lista, etter en periode der han har slitt med skader. Olav Lundanes ble nr.5, som beste norske mann. Eskil Kinneberg løp inn til en 19.plass.

Herrenes klasse startet først, og Hans Gunnar Omdahl var den første som løp i mål med et godt løp bak seg. Siden ble han slått av ni løpere, med Thierry Gueorgiou øverst på lita. Norges stjerne Olav Lundanes bommet ett minutt på en post, og måtte denne gangen finne seg i å bli nr.5.

Junioren Eskil Kinneberg løp et nytt godt løp, og ble nr. 19.

Silje startet tidlig i dameklassen, på grunn av lørdagens svake løp. Hun fikk løpe i fred for speakers og TV's oppmerksomhet, og løp i mål til klar ledelse .Underveis hadde hun forsøkt å åpne kontrollert, men gjorde likevel en liten sving inn i andrepost, førhun gikk på en bom på femte post. Så gikk det med fin flyt nesten til niendepost, der hun hadde en liten stopp midt på strekket. Derfra og inn mot stadion holdt hun god fart.

På vei til sistepost buttet hun overraskende i snitsling, og arrangører som ropte at hun ikke hadde lov å løpe der hun løp. Dette skapte problemer, og hun tapte rundt 20 sekunder på dette enkle strekket. Alt i alt har hun likevel god grunn til å være fornøyd. 10.plass er hennes beste worldcupplassering på mellomdistanse, og det på tross av et ikke helt perfekt løp.

Klassen ble vunnet av Simone Niggli langt foran Judit Wyder og Tatyana Ryabkina. Sisteårsjunior Ingjerd Myhre løp godt, og endte på 25.plass. Mellom Silje og Ingjerd var det ytterligere tre norske løpere.