Silje klar for langdistansefinalen i EM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 15.mai 2012

Silje gikk greit videre til langdistansefinalen i EM da hun i tirsdag ble nr. 5 i sitt kvalifiseringsheat. To norske damer ble slått ut, mens alle herreløperne gikk til finale. Den som imponerte mest i dameklassen var Simone Niggli fra Sveits, mens Anders Nordberg og russeren Dmitry Tsvetkov gjorde det best av herrene.

Tirsdag var Siljes åpningsdag i mesterskapet, og hun viste at hun har hevet seg noen hakk fra i fjor. Tiltross for et ikke helt perfekt løp, jobbet hun seg gjennom løypa på en solid måte, og er soleklar for finalen med 5.plass i heatet sitt. Formsterke Tatiana Ryabkina vant, og var 2:38 foran Silje i den 5,5 km lange løypa. Den andre norske jenta i heatet, Emma Johansson, røyk dessverre ut med 20.plass. 17 løpere gikk videre.

Også Kine Gulliksen var uheldig i kvalifiseringen. Hun slo seg kraftig i låret, og klarte ikke å fullføre sitt løp i høy nok fart til å kvalifisere seg. Hun fikk den sure 18.plassen i heat 3. Tone Wigemyr gjorde det best av de norske jentene med 2.plass i det samme heatet. I heat 2 knuste Simone Niggli konkurrentene, og vant med en margin på 2:42 til Minna Kauppi. Her gikk både Mari Fasting og Gøril Rønning Sund til langdistansefinalen som avvikles fredag 18.mai.

I herreklassen gikk alle de norske løperne videre. Anders Nordberg satte standard ved å vinne sitt heat, mens Olav Lundanes løp et roteløp, og ble nr.10. De norske finalistene på fredag er: Anders Nordberg, Audun Weltzien, Hans Gunnar Omdal, Olav Lundanes, Øystein Kvaal Østerbø og Bjørn Ekeberg.

Europamesterskapet i Dalarna i Sverige ble innledet mandag med kvalifisering for mellomdistansefinalen. Alle de norske løperne kom seg velberget gjennom, og finalen som går 17. mai har følgende norske løpere på startstreken: Anne Margrethe Hausken Nordberg, Mari Fasting, Tone Wigemyr, Heidi Østlid Bagstevold, Kine Halan Steiwer og Ida Marie Næss Bjørgul, Olav Lundanes, Carl Waaler Kaas, Anders Nordberg, Magne Dæhli, Audun Weltzien og Ulf Forseth Indgaard.