Silje på fjerde i lang-NM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 12.september 2010

Silje løp en god langdistanse, og fikk en fin 4.plass da NM ble arrangert i ravinene rett sør for Øyeren lørdag. Klassen ble vunnet av Heidi Østlid Bagstevold. Også Vetle og Eirik løp gode løp, og ble henholdsvis nr.6 og 9 i H19-20. Eskil Kinneberg fra Gjerdrum ble mesterskapets mest suverene vinner, da han vant H17-18 med nestenseks minutters margin.

Silje løp godt og sikkert hele veien fram til 12.post, og lå oppe på andreplass her. Veivalget mot neste post, som var publikumspost, ble langt fra optimalt, og hun tapte to minutter. Det var tydelig at kreftene begynte å ebbe ut, for hun gjorde nye småfeil på den siste sløyfa. Likevel har hun god grunn til å være fornøyd etter et løp der hun lenge lå i medaljekampen.

Eirik løp et nytt solid løp, som en god oppfølging fra forrige helg, og endte til slutt på en god 9.plass i H19-20. Det ser endelig ut til at han er frisk, og kan få ny framgang.

Vetle tapte over ett og et halvt minutt til andre post, og kom litt på defensiven i medaljekampen. Han kjempet likevel offensivt videre, og på 14.post lå han bare 39 sekunder bak ledende Gaute Hallan Steiwer. Med litt lurvete orientering i resten av løypa, endte han på 6.plass. Totalt var dette likevel et godt gjennomført løp av Vetle.

Sjur løper nå i den grønne, gule og svarte drakta til NTNUI, men vi regner han likevel som en av våre. Han fikk ikke noe godt tak på ravinene, og endte et stykke nede på lista.

For Sondre gikk det strålende det første kvarteret, men så begynte han å gjøre feil. Etter en rekke større og mindre feil, ble det til slutt en 20.plass i H17-18. En klasse som ble vunnet i utklassingsstil av Eskil Kinneberg.

NM-arrangøren Indre Østfold hadde laget et fint arrangement i et spennende ravineterreng. Mange av de voksne tilskuerne fra Raumar brukte anledningen til å prøve å lære av NM-arrangøren. Det var mye flott å lære, og også noen svakheter som Raumar forhåpentlig kan luke vekk neste år. En av de tingene som ikke fungerte var, på et oslonært NM, å arrangere premieutdelingen om kvelden. Det ble ikke en gang fulle paller under premieutdelinga i seniorklassene. Synd at løpere og arrangører på den måten devaluerer det å få premie i NM så kraftig.