Eirik nr. 2 på Weensvangen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 31. Mai 2009

Første gang publisert 31.mai 2009

Det første av årets pinseløp på Hedmarken, Elgsprinten, ga Eirik et løft etter den heller mislykkede NOM-testløpshelga. Han løp fort og sikkert, og endte på 2.plass i H17-20E, 35 sekunder bak vinneren Martin Vister, Indre Østfold. Vetle måtte tåle en skikkelig bom, og endte på 4.plass.

Det var ikke spesielt overraskende at det var Eirik og Vetle som presterte best av ullensakerløperne i det krevende terrenget ved Weensvangen i Stange. Eirik løp et løp av høy standard, med bare en liten bom, og viste seg fram slik vi helst vil se ham. Vetle åpnet sterkt og ledet, men gjorde en større feil fram mot 5.post, og ble der hentet av bakenforstartende Stig Rune Holberg. Med ham halsende i hæla, sank kvaliteten på løpet noe, og Vetle endte til slutt på 4.plass, etter å ha tauet konkurrenten inn til 3.plass. Sjur måtte tåle to større bommer, og endte på 22.plass.

I damenes junioreliteklasse gjorde Turid et godt løp i det vanskelige terrenget, og ble nr.9. Klassen ble vunnet av NOM-uttatte Elen Katrine Skjerve, Frol IL. Også Synnøve i D15-16 begynner å stabilisere seg ganske høyt på listene. Selv om løpet ikke var av samme klasse som løpene i Østmarka helga før, er en 8.plass bra. Vant gjorde Julie Størmer, Fossum.

I H15-16 var Sondre en diger bom unna en god plassering. Med over fire minutters bom på andre post, måtte han tåle 13.plass, over seks minutter bak vinneren Anders Bjergaard, Nydalens SK. Tiril gjorde en megafeil på vei til 2.post, og mistet muligheten til å kjempe i toppen i D11-12. Klassen ble vunnet av Marie Olaussen, Fredrikstad SK.

Som så ofte før når det blir vanskelig orientering, klarte Trine seg meget godt, og ble nr.5 i D40. Anne-Grete Austad ble nr.9 i samme klasse. Denne lørdagen var ikke Terje stort dårligere enn Trine, og besatte 7.plassen i H45 etter et jevnt løp, uten de helt store feilene.