Gode NM-stafettresultater

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 13. Sep 2009

Første gang publisert 13.september 2009

Selv om resultatene ble litt under drømmene, må man kunne si at Raumar endte opp med gode sluttresultater i årets senior-NM-stafetter. Damene klarte å løpe inn til 14.plass etter at Silje vant første etappe, mens herrene etter jevn løping kunne motta premier for 17. og 19.plass. Det tredje herrelaget ble nr. 44. Begge stafettene ble vunnet av Halden SK foran NTNUI.

Silje startet stafetten med å løpe til feil gaflingspost på første post. Deretter løp hun nesten perfekt, og tok Raumar til veksling i tet, 8 sekunder foran Haldens andrelag, og 2:17 foran tredjeplassen. Hun hadde tydeligvis fått samlet nye krefter til stafetten, og fikk vist seg fram fra en bedre side enn dagen før. På andrelaget løp Stine Haga Dalberg brukbart og vekslet som nr.17.

Veteranen Mona Kjeldsberg løp andre etappen for førstelaget, og måtte se seg slått av Haldens Anne Margrethe Hausken med nesten 12 minutter. Hun leverte likevel kartet til Oda Wennemo på 4.plass. Anne på andrelaget tapte noen plasser og vekslet på 22.plass.

Oda spolet av gårde, og gps-trackingen viste at hun tidlig på strekket til 1.post hadde mistet kontrollen. Det endte med en fire minutters bom. Hun fortsatte å slite o-teknisk fram til passering på stadion. I den siste delen av løypa, som gikk i litt åpnere terreng fikk hun litt bedre flyt. Hun rotet seg inn i et grøntfelt før 14.post, og tapte en del på det. På tross av alt rotetløp hunl Raumar inn til 14.plass i stafetten. Plasseringen ble ikke så verst, men tidsavstanden til teten ble i overkant stor.

Stafetten ble vunnet av favoritten Halden SK foran NTNUI, mens Anne Grethe Rustad løp Raumars andrelag inn til 23.plass.

Ingen av Raumars tre førsteetappeløpere i herrestafetten klarte å klore seg fast i teten ut fra start. Vetle på andrelaget kom først av dem til veksling på 15.plass seks minutter bak ledende Halden SK, med Emil Wingstedt. Eskil Kinneberg for førstelaget på 28.plass ytterligere drøye to minutter bak. Trygve Tømta for tredjelaget vekslet på 38.plass.

På andre etappe passerte Eirik Rustad på førstelaget storebror Simen for andrelaget, etter et godt gjennomført løp. Til tross for at de klatret på listen, tapte begge tid til teten. Tredjelagets Ståle Sønsterudbråten tapte enda litt mer tid, men vekslet likevel som nr.35.

På siste etappe løp både Harald Aas og vår Eirik, gode etapper, og Raumar endte opp med 17. og 19.plass med henholdsvis 1. og 2.laget. 3.laget ble nr. 44. Stafetten ble vunnet overlegent av Halden SK, som ledet fra start til mål. Litt overraskende klarte NTNUI uten Carl Waaler Kaas sølvet.