Fjerdeplass i NM-juniorstafett - Anders løp første etappe

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 22.september 2013

Raumar ble av mange holdt som favoritter foran årets junior-NM i stafett, men på tross av god løping på Finnskogen holdt det kun til fjerdeplass. Selvsagt en god prestasjon, men en litt sur plassering når man håpet å kjempe om gullet. Vant gjorde Kristiansand OK. Dameklassen ble vunnet av Fredrikstad SK sju sekunder foran Frol IL. Raumar stilte ikke damelag.

Amund Hoel som løp første etappe for andrelaget til Raumar tok kommandoen og holdt høy fart , mens Anders lå i rekka en del sekunder bak teten. Dette holdt til langt ut i etappen, men både Amund og Anders gjorde feil etter halvveis, og mistet teten. De kom inn til veksling sammen, over to og et halvt minutt bak Konnerud, som ledet.

Ut på andre etappe ville førstelagets Håvard Haga gjerne få kontakt med teten, noe som gjorde at han gjorde en liten feil, tapte tid og måtte se at Sondre, på andrelaget, komme foran seg i løypa. Både Sondre og Håvard løp stødig videre, og plukket lag, men tapte stadig litt til teten der Frol IL's Jonas Ressem fosset fram. Håvard vekslet som nr.9, 4:13 bak og Sondre som nr.10, 5:18 bak.

Håpet om å løpe førstelaget helt opp i teten var nesten borte med så stort tidsgap opp til teten, men Magne Haga tro likevel til fra start. Oppgaven til Tor-Arve Bjørnstad Strand som kom inn som reserve på andrelaget ble å forsøke å unngå tap av for mange plasser. Magne holdt klart høyere fart enn teten gjennom løypa, og spiste seg stadig innpå tettrioen som lå samlet. På slutten løp tetlagene svært fort, og Sjur Hovi løp Kristiansand OK inn til seier, foran Fossum IF og Frol IL. Magne kom inn til 4.plass 1:53 bak, med klart best etappetid. Tor-Arve berget en 25.plass.