Vetle på tredje med IFK Göteborg - Raumar nr.48 i 10mila

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 5.mai 2013

Raumar løp inn til en tangering av fjordårsplasseringen da Håvard Haga løp laget inn til 48.plass i 10mila søndag morgen. På laget løp både Torben, Anders og Alexander. Vetle var likevel den ullsøkningen med størst suksess. Han løp en strålende nattetappe for IFK Göteborg som til slutt ble nr. 3. Også Eirik løp bra da han løp siste etappe for NTNUI som ble nr.11.

Første etappe ble langt mer utslagsgivende enn vi har vært vant med. Kristiansand OK meldte seg helt ut av stafetten ved at Christian Bøen tapte 17:50 til teten, som etter første etappe var NTNUI med Vegard Brun Saga. Eirik Rustad som løp første for Raumar hang godt med den første timen, men gjorde så feil, og vekslet på 86.plass 8:39 bak. Vetles klubb IFK Göteborg vekslet 1:26 bak teten.

På andre etappe holdt NTNUI teten ved Hans Petter Mathisen, mens favorittlagene Kalevan Rasti og Halden SK vekslet noe mer enn tre minutter bak. Torben løp for Raumar, og gjorde sine saker bra. Han klatret til 68.plass, og tapte mindre enn 5 minutter til teten. Erik Engstrand på IFK Göteborg klatret fire plasser til 18.plass, og vekslet 3:34 bak NTNUI.

Vetle slo til med en superetappe for IFK Göteborg på tredje etappe. Han løp raskt inn teten, og holdt seg framme gjennom hele etappen, og vekslet på andreplass 8 sekunder bak Lauri Sild for den finske klubbenHiidenkiertäjät. NTNUI holdt seg fortsatt framme i teten og vekslet elleve sekunder bak Vetle. For Raumar løp Anders en solid etappe. Junioren vår feide gjennom nattemørket uten de store feilene, og klatret seksten plasser. Han tapte kun fem og et halvt minutt til teten. Kalevan Rasti var nesten oppe i teten, mens Halden fortsatt lå tre og et halvt minutter bak.

Først til veksling etter långa natten kom Oleksandr Kratov for OK Orion i spiss for en flokk på elleve lag. Deriblant fant vi Halden SK, NTNUI, IFK Goteborg og Kalevan Rasti. Alexander fikk det vanskelig på långa natten. Han hadde ikke så gode løpere rundt seg, og tapte over tjue minutter til teten, tiltross for tap av kun fire plasser.

På femte etappe begynte det å bli et visst strekk i feltet oppe i teten. Mattias Karlsson vekslet først, to minutter foran NTNUI og Kalevan Rasti. IFK Göteborg vekslet som nr.5 4:16 bak. For Raumar løp Trygve Tømta. Han tapte 19 minutter og elleve plasser, og laget vekslet på 67.plass.

På den sjette etappen tapte NTNUI med Erik Sagvolden over seks minutter, mens Emil Wingstedt for Halden SK og Hannu Airila for Kalevan Rasti vekslet på de to første plassene etter å ha holdt samme fart gjennom etappen. Kalevan Rasti altså tre og et halvt minutt bak. IFK Göteborg vekslet på tredje 5:11 bak Halden SK. For Raumar løp Øyvind Lund en fin etappe, og klatret fem plasser til 62..

På sjuende etappe styrket de to tetlagene posisjonene sine. IFK Göteborg tapte til teten, men vant på lagene bak. NTNUI tapte både tid og to plasser, og vekslet på 7.plass. For Raumar løp Ståle Sønsterudbråten et godt løp, og klatret en plass til 61.plass.

På åttende etappe økte Magne Dæhli Halden SK's ledelse med noen sekunder i forhold til Kalevan Rastis Philippe Adamski. Disse økte på konkurrentene. IFK Göteborg styrket sin tredjeplass etter et godt løp av unge Marius Thrane Ødum. På tross av et brukbart løp av unge Jon Aukrust Osmoen, falt NTNUI ned to plasser til 9. Rafal Podzinski løp en god etappe for Raumar og løp laget opp til 52.plass.

Marcus Millegård for Halden SK holdt avstanden til Kalevan Rastis Jan Prochazka gjennom den niende og nest siste etappe, og la opp til en spennende duell på siste etappe. Olav Lundanes fikket forsprang på 3:02 til Thierry Gueorgiou. Francois Gonon holdt IFK Göteborg oppe på tredjeplass, men slapp Södertälje-Nykvarn, OK Denseln og Hiidenkiertäjät en del innpå. Simen Aamodt holdt NTNUI's niendeplass gjennom etappen, men mange konkurrenter kom nære opp i ryggen. For Raumar holdt Eskil Sande Gullord 52.plassen gjennom sin etappe.

Siste etappen ble det et oppgjør om seieren mellom Halden SK og Kalevan Rasti. Olav Lundanes mistet sakte men sikkert sitt forsprang til Thierry Gueorgiou. Da Gueorgiou hentet ham hadde Lundanes lite å svare med, og Kalevan Rasti vant ganske lett. Eskil Kinneberg imponerte for IFK Göteborg. Han løp jevnt og sikkert, gjorde få feil, og holdt tredjeplassen helt til mål. Konkurrentene bak løp fortere, men gjorde også større feil. Eirik Kamstrup Hovind holdt lenge niendeplassen, men måtte tiltross for et solid løp tåle at to lag passerte. NTNUI ble derved førte lag uten premie, men må likevel være strålende fornøyd med sin prestasjon. De ble nummer elleve med et lag totalt uten internasjonale stjerner.

Håvard Haga gjorde jobben på siste etappe for Raumar og løp laget opp fire plasser til tangering av fjorårsresultatet 48.plass. Det ble en overraskende god plassering for dette laget.