Ny seier til Lundanes og 15.plass til Vetle på langdistansen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 7. Jan 2015

Publisert 12.august 2012

Olav Lundanes knuste feltet med fem minutter på søndagens langdistanse i Euromeeting. De bratte bakkene ved Matrei, som ga både fysiske og o-tekniske utfordringer, passet Olav som hånd i hanske. Vetle klarte seg også ganske bra, men burde ha luket vekk en seks minutters bom på 7.post. Eirik startet med å bomme både på første og tredje post, og fikk ingen flyti løpet sitt. I dameklassen vant Michaela Omová fra Tsjekkia. Beste norske løper ble Therese Haare på 7.plass.

Vetles i form pleier ikke gjøre særlig mange feil i på orienteringa. Det kan derfor kanskje tyde på at det mangler litt på den o-tekniske formen når han gjorde en stor og flere små feil underveis. Strekktidene viser at farten var høy nok i deler av løypa, og feilfri løping hadde trolig holdt til en fjerdeplass, mens resultatet ble en 15.plass.

Eiriks uheldige start på løpet gjorde at han kom på hæla, og ikke fikk vist hva han kan klare. Etter et rotete løp endte han på 37.plass en halvtime etter Olav Lundanes.