Torben bare 3:11 bak Lundanes i natt-NM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Jan 2015

Publisert 21.april 2012

Torben viste gode takter og endte kun 3:11 bak gullvinner Olav Lundanes i natt-NM. Torben løp et jevnt og godt løp, der han presset på hele veien, selv om beina ble pinnestive mot slutten. Silje åpnet svakt, og var 4:16 bak tet, helt nede på 21.plass på 1.post. Det ble nytt stort tidstap til 3.post, og da lå hun 5:02 bak. Derifra og inn løp hun seg kraftig oppover på lista, og endte på 4.plass 2:36 bak vinneren, Mari Fasting.

Først ut av våre fra Rolvsøyhallen i Fredrikstad var Silje. Hun la seg bakerst i feltet opp den bratte bakken til startpost, men klarte likevel ikke å lage noen god plan for det over to kilometer lange førstestrekket. Hun klarte ikke å få noen god kartkontakt, og gjorde tidlig en stor feilvurdering ved å forlate feltet. Da hun passerte tredje post, 5:02 bak tet, skjerpet hun seg, og løp klart best fram til 12.post, der hun hadde los på sølvmedaljen. På vei til trettende post sakket hun litt akterut igjen, og falt ut av medaljekampen. Hun spurtet godt på innløpet, og fikk kloret seg opp på fjerdeplass totalt. En god plassering etter et svært ujevnt løp. Mari Fasting vant foran overraskelsen Malin Jakobsson og Emma Johansson.

I H19-20 ble det tidlig en stor tetgruppe, der Eskil Kinneberg og Håkon Jarvis Westergård var toneangivende. I spurten var Eskil som så mange ganger før den sterkeste. Litt lenger bak i feltet åpnet Sondre brukbart, men i området fra litt før en sommerfugl vel halveis og videre inn mot mål ble det en del småsurr, og han endte til slutt 18 minutter bak Eskil. Anders åpnet svakt, og havnet langt nede på lista til første post. På 5.post lå han nede på 25.plass. Derifra og inn klatret han til 17.plass, plassen foran Sondre.

I herrer senior viste Olav Lundanes seg nok en gang som den sterkeste. Ikke langt bak løp Torben et solid løp med små tidstap, riktig lovende med tanke på Tiomila. Lagkameratene fra Raumar imponerte riktignok ikke, så den store tiosuksessen synes likevel et stykke unna.