Mattias Merz og Radka Brozkova vant mellomdistansen i student-VM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 22.juli 2010

Mellomdistansen, som gikk i Gustafs 20 km sørøst for Borlänge, ble ingen stor norsk suksess. Mattias Merz, Sveis vant sitt annet gull i herreklassen.Vetle ble nest beste norske herreløper med sin 30.plass. Dameklassen ble vunnet av Radtka Broskova, Tsjekkia. 15.plassen til Kine Gulliksen er et godt resultat for henne. Akkurat som Vetle måtte over sprinten onsdag, hadde forbundet bestemt at Silje skulle stå over mellomdistansen torsdag.

I dameklassen var Radka Brozkova utilnærmelig. Etter at hun tabbet seg skikkelig ut mot slutten på langdistansen, holdt hun seiersfart hele veien til mål på mellomdistansen. Hun vant med en margin på 1:33 foran Sofia Haajanen. Kine Gulliksen løp et godt løp, og ble nr.15. Litt overraskende var det at Mariann Ulvestad endte foran søster Siri og Ida Næss Bjørgul.

I herreklassen kom svenske Patrik Karlsson tidlig inn til en god tid. Denne sto seg mot alle angrep, helt til Mattias Merz kom. Han klarte å komme seg på gulltrinnet med 36 sekunders margin. Bjørn Ekeberg ble beste norske løper på 25.plass. Vetle løp et nytt brukbart løp, og endte på 30.plass. Eirik Rustad ble nr.34.