Norsk bronse til Vegard Danielsen i jr-VM-sprinten - Vetle på 36

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 26. Jan 2015

Publisert 5.juli 2010

Det var ikke store forventninger til de norske løperne foran sprinten i JWOC. Derfor var det desto mer gledelig at Vegard Danielsen klarte en deltbronsemedalje med beste svenske Jonas Leandersson. Vant gjorde Rasmus Thrane Hansen fra Danmark foran Kristian Jones fra Storbritannia. Vetle endte 1:31 etter vinneren.I dameklassen ble det favorittseier til Ida Bobach, Danmark, mens to polske jenter tok sølv og bronsemedaljene. Beste norske, Ingjerd Myhre, oppe på en fin 13.plass. For danskene ble det en stor dag med seier i begge klassene.

På forhånd var svenskene favoritter i herreklassen med sitt jevne meget sterke lag - seks vinnerkandidater. Underveis i konkurransen så det lenge ut som svenskene skulle ta de fire første plassene, men så kom danskenes hjemmefavoritt Rasmus Thrane Hansen og knuste dem. I tillegg snek briten Kristian Jones og Vegard Danielsen seg inn foran dem. Vegard endte riktignok på samme tid som beste svenske Jonas Leandersson. Vetle gjennomførte et jevnt og godt sprinløp, men nådde ikke helt opp i det store løpssterke herrefeltet. Klubbkamerat Eskil Kinneberg ble nest beste nordmann på 21.plass. De fem nordmennene som plasserte seg fra 21.-55.plass hadde alle tider på samme minutt, i en jevn sprint.

Etter løpet gledet Vetle seg over Vegard Danielsens bronsemedalje, men var ikke helt fornøyd med eget løp. Han syntes han løp oppløftende fort i forhold til den løpsfølelsen han hadde, men han mente ham hadde gjort for mange små o-tekniske feil. Spesielt irriterte hans seg over tidstapet til 17.post.

Dameklassen hadde to soleklare favoritter, de to danskene Ida Bobach og Emma Klingenberg. Klingenberg kom til mål med soleklar bestetid, men ble disket. Ida Bobach derimot tålte favorittpresset og vant overlegent foran de to polske jentene Hanna Wisniewska og Monika Gajda. Ingjerd Myhre løp inn til en fin 13.plass, og Gøril Rønning Sund og Maren Haverstadvar ikke mye dårligere på 17.og 19.plass. De tre siste norske jentene, deriblant Raumars Oda Wennemo, skuffet med svake sprintløp.

Pallene var fine for internasjonal orientering. Kristian Jones som ble nr.25 i fjorårets sprint og med ambisjoner om en topp 15 plassering vant sølv. Dette må være inspirerende for britisk orientering. De to polske jenten med sølv og bronse, Hanna Wisniewskaog Monika Gajdaer to umeritterte løpere fra en annen nasjon o-familien trenger god utvikling i. Det blir spennende å se om disse tre gode sprinterne klarer seg når de må inn i skogen på langdistansen mandag.