Vetle på tredje i O-festivalsprinten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 27. Jan 2015

Publisert 26.juni 2010

O-festivalen 2010 ble innledet med sprint i Raufoss sentrum fredag kveld. Vetle løp inn til en fin 3.plass i H19-20E og var best av våre eliteløpere. Lynnedslag og strømbrudd skapte problemer for arrangørene. Både tidtakersystemet og livesenteret ble rammet. Resultatlistene for eliteklassene ble likevel klare fredag kveld. Det er uvisst når arrangøren kan greie å ha resten av resultatene ferdige.

Vetle åpnet med å bruke litt for lang tid til første post. Resten av løypa gikk uten orienteringsfeil av betydning, men farten ble litt for lav til å matche Vegard Danielsen og Gaute Hallan Steiwer, som kom på de to første plassene. Tredje plass i o-festivalsprinten er likevel en god prestasjon. Eirik løp jevnt og bra , og endte på 12.plass.

Sondre løp en solid sprint og ble nr.13 i H17-18E. Klassen ble vunnet av klubbkamerat Eskil Kinneberg, som vant en overlegen seier etter et nesten perfekt gjennomført løp.

Turid fikk løpet sitt ødelagt av en bom på over to minutter på 6.post. Resten av løypa løp hun jevnt og sikkert uten store feil. Oda Wennmo, klubbvenninne i Raumar ble nr. 2 , mens klassen ble vunnet av Ingjerd Myhre, som ledet D17-18E fra start til mål.

Eirik Rustad fra Gjerdrum løp et godt løp i en litt tynt besatt H21E, og fikk en flott fjerdeplass. Klassen ble vunnet av svenske Mattias Karlsson som løper for Halden SK.

I damenes eliteklasse var det Betty Ann Bjerkreim Nilsen som vant foran Britt Ingunn Nydal.

Raumars tre jr-VM-utatte løpere viste at de fortjente plassene, og at sprintformen er brukbar. Det blir spennende å følge dem videre i O-festivalen, og ikke minst når de skal måle krefter mot de beste juniorene fra resten av verden i Danmark om ikke mange dager.