Vetle, Eskil og Oda alle tatt ut til JWOC i Danmark

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Jan 2015

Publisert 25.mai 2010Et døgn tidligere enn varslet kom uttaket til årets jr-VM i orientering. Norges Orienteringsforbund offentliggjorde tirsdag 25.mai uttaket til mesterskapet, som arrangeres ved Ålborg i Danmark 4.-11. juli. Alle Raumars juniorlandslagsløpere ble funnet verdige en plass i troppen på 12 løpere.

GRATULERER VETLE!
GRATULERER ESKIL!
GRATULERER ODA!

- Vi har alle forutsetninger for å prestere på et høyt nivå. Målsettingen er å kjempe om medaljer, og det er løperne gode nok til. Det er generelt veldig bra samhold i gjengen som er uttatt til junior-VM, og flere av løperne kan også overraske, forteller juniorlandslagstrener Frode Balchen på NOF's hjemmeside. Han fortsetter med å tilføye:

- Vi har fortsatt seks uker til å forberede oss, og den tiden skal vi benytte godt.

Det bør de nok gjøre også, om medaljer skal være innen rekkevidde. På guttesiden løp vel alle de aktuelle svenske guttene og enkelte danske og franske gutter fortere enn de norske under uttaksløpene i Danmark. På damesida var det enda mer betenkelig. Danske Ida Bobach var 9:33 foran beste norske jente på langdistansen. I tillegg til Sverige, Danmark og Frankrike, er det nok noen nasjoner til, som har gode løpere.

Det er flott at Frode Balchen likevel ser mulighetene, for de er selvsagt der. Norges Orienteringsforbund bør være misfornøyd om ikke orienteringsnasjonen Norge vinner medaljer i et jr-VM. Men enkeltløperne som reiser til JWOC 2010 bør på bakgrunn av prestasjonene så langt i år, få ros og ikke kritikk, om de beste av dem havner på podiet, blant de seks beste, på en eller flere distanser.Med tre løpere fra Raumar på vei til JWOC som begynner om 6 uker, får vi håpe at ikke bare Balchen, men også støtteapparatet i klubben gjør sitt til at opplegget rundt de tre stjernene våre optimaliseres de neste ukene, slik at medaljer kan bli oppnåelig.Uttatte løpere:
Damer:
Mari Jevne Arnesen, Hamar OK
Maren Haverstad, Konnerud IL
Linn Hokholt, Lillomarka O-lag
Ingjerd Myhre, Kongsberg O-lag
Gøril Rønning Sund, Frol IL
Oda Wennemo Raumar O-lag

Reserver:
Ida A Tiltnes, IL Tyrving
Therese Haare, Konnerud IK

Herrer:
Vetle Ruud Bråten, Raumar O-lag
Vegard Danielsen, Kristiansand OK
Rasmus Korvald Skaare, Lillomarka O-lag
Eskil Kinneberg, Raumar O-lag
Yngve Skogstad, Frol IL
Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka O-lag

Reserver:
Håkon Westergård, Varegg Fleridrett
Andreas Magerøy, Frol ILKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.