Tiomila: Hvilke etapper av Raumars juniorer!

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 31. Jan 2015

Publisert 2.mai 2010

Vetle løp opp 88 plasser og fikk nest beste etappetid på den andre etappen i tiomila. På den neste etappen, "långa natten"holdtEskil Kinnebergfølge med verdenseliten og holdt 6.plassen som Vetle hadde skaffet ham.På de resterende etappene holdt ikke laget internasjonalt nivå, men laget løp likevel inn til en sterk klubbrekord:39.plass. Stafetten ble vunnet av finske Kaleven Rasti foran Kristiansand OK og Halden SK.

Eirik Rustad løp første etappe. Han gjorde en feil tidlig på etappen, men kom så i siget, og avsluttet etappen meget sterkt, og vekslet kun 4:12 bak teten.

På andre etappe knallet Vetle til, og løp seg opp gjennom feltet. Han hentet 88 lag, og vekslet på en sterk 6.plass kun 1:50 bak teten, og hele 2:10 foran Kalevan Rasti, som siden gikk i mål som vinnere av stafetten. Vetle viste nok en gang at han er en løper for de store anledninger.

På tredje etappe imponerte Eskil Kinneberg minst like mye, ved å holde 6.plassen gjennom den en time og tre kvarter lange prestisjeetappen "långa natten". Han holdt samme fart som løperne fra klubber som Halden, Bækkelaget, Stora Tuna, Kristiansand og Kalevan Rasti, og vekslet kun 32 sekunder bak teten. Bare for å minne om det: Eskil har enda tre sesonger igjen som junior.

På fjerde etappe var det Eiriks tur til å prøve seg mot de store klubbene. Han hadde som ventet etter vinterens helseproblemer ikke muligheter til å henge med. Han mistet 10 minutter og 13 plasser.

Trygve Tømta måtte gi nye 11 minutter og 7 plasser på 5.etappe. På sjette og sjuende etappe løp brødrene Haga, og selv om de begge gjorde meget gode løp, lå Raumar på 36.plass 38 minutter bak teten da 8.etappen startet. Øyvind Lund, som kom fra NTNUI før denne sesongen, skuffet litt med å tape hele 14 minutter og en plass på denne 8.etappen.

Simen Rustad viste seg også å være litt rusten etter studietilværelse nede på kontinentet, og tapte nye 20 minutter til teten på den niende etappen. Harald Aas løp derfor ut på den lange siste etappen på 42.plass en time og tolv minutter bak ledende Kalevan Rasti. Harald løp bra, og tapte kun 7 minutter til Thierry Gueorgiou på den 17 km lange etappen, og løp Raumar opp til klubbens suverent beste plassering i Tiomila. Beste plassering fra tidligere var 74.plassen fra 2008. I år ble det 39. plass.
Laget totalt presterte bra. Prestasjonene til Vetle og Eskil var fantastiske og gir forhåpninger for resten av sesongen.