Vetle nr. 4 på langdistansen i NOM-testløp

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 24. Mai 2009

Første gang publisert 24.mai 2009

Sandbakken var utgangspunktet også for det tredje testløpet, og Vetle gjorde det vanskelig for uttakskomitéen, ettersom han innfridde med en 4.plass etter litt for svake løp torsdag og lørdag. Også Eskil Kinneberg, Gjerdrum, gjorde en god langdistanse og ble nr.6. Eirik var fortsatt ikke frisk, og etter dårlig løping på langstrekket, var han ute av kampen om NOM-plass.

Tidligere verdensmester Egil Johansen hadde lagt meget krevende løyper, både o-teknisk og fysisk. Dette gjorde at det ble store tidsdifferenser, men om plassene til NOM ble det allikevel jevnt, slik at uttakskomitéen får en tøff jobb.

Som useedet løper var Brage igjen først av de fire raumarguttene i H17-20E. Han løp et godt løp, og hans passeringstid inne ved passering holdt til ledelse nesten til seedet gruppe kom. Da han gikk i mål ledet han med sju og et halvt minutt, men til slutt ble han nr. 27, 17:43 bak vinneren Ulf Forseth Indgaard. Ulf vant alle de tre uttaksløpene.

Neste mann var Eirik, som var innstilt på å gjøre et forsøk, på tross av forkjølelsen. Kroppen spilte ikke på lag, og det var en gjennom sliten, syk og skuffet Eirik som forlot samlingsplassen i Østmarka.

Vetle visste at han hadde kniven på strupen, og at han måtte satse litt offensivt. Dessverre kom det en bom allerede på første post, og en ny en på tredje. Da han tapte ytterligere 3:30 på langstrekket, lå han nede på 14.plass. Men så startet opphentingen. Ved passering inne på stadion var han nr.11, og i mål endte han opp som nr. 4 etter en sterk avslutning.

Eskil løp et mye jevnere løp, og endte opp kun 18 sekunder bak Vetle. Det ble en sterk 6.plass på førsteårsjunioren fra Gjerdrum.

Oda Wennemo, Gjerdrum, i jentenes juniorklasse fikk det ikke til på langdistansen, og ble nr.21, mens Britt Ingunn Nydal, Lillomarka, vant sin andre seier.

Ved uttak har det vært tradisjon for å vektlegge langdistansen mest, så det taler til fordel for Vetle og Eskil. Det blir likevel spennende å se hvilke 10 navn fra H17-20 som havner i NOF’s tropp til Nordisk Mesterskap. Vi får håpe at Odas gode plasseringer fra torsdag og lørdag holder til NOM-plass i D17-20, på tross av en svak langdistanse.

I damenes seniorklasse vant Anne Margrete Husken, Halden SK, foran Marianne Andersen, Konnerud, og Simone Niggli, Sveits. Silje gjorde et nytt strålende løp i Sävedalens-drakta og endte på 7.plass. Hun ligger nok godt an til et NOM-uttak.

I herreklassen var det Anders Nordberg, Halden SK som vant.