10 og 14.plass i NOM-testløpet mellom

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 23. Mai 2009

Første gang publisert 23.mai 2009

Det ville seg ikke helt for Vetle og Eirik på mellomdistansen heller, da testløpene fortsatte lørdag 23.mai. I terrenget nord for Sandbakken manglet de litt fart for å overbevise uttakskomitéen om at de var gode nok. De løp seg heldigvis ikke helt ut av diskusjonen, men må prestere svært godt på langdistansen for å bli tatt ut til NOM. Oda Wennemo la inn en ny god søknad med 4.plass i jentenes juniorklasse, og er vel nesten klar for NOM før langdistansen.

I jentenes juniorklasse var det tre jenter som imponerte. Ingjerd Myhre, Kongsberg, vant klart, mens Britt Ingunn Nydal, Lillomarka, fikk sin andre pallplassering og Oda Wennemo, Raumar, fikk en flott4.plass etter gårsdagens 2. plass. Mye rart skal skje på langdistansen hvis disse tre skal unngå å bli tatt ut til NOM. Turid havnet litt lenger nede på lista, men viste likevel fine takter.

Brage var useedet, og måtte starte først av Raumars fire juniorgutter. Han ble sliten, og gjorde mange feil underveis og endte som nr.48. Omtrent midt i klassen.

Neste mann ut var Eirik. Han har slitt med sykdom de siste dagene, og fikk ikke kroppen til å lystre. I tillegg ble det litt bomming. Sett på denne bakgrunnen var 14.plassen bra, men med tanke på uttak, var det i underkant.

Heller ikke Eskil løp seg inn blant de heteste kandidatene, men endte tross alt på en flott 16.plass.

Vetle startet tredje sist, og til vår fortvilelse kom det ikke meldinger på ham. Dette skyldtes heldigvis at Ulf Forseth Indgaard, som vant, hadde satt en vel hard standard. Da han kom viste det seg at han hadde løpt et habilt løp, og han var ikke mange sekundene bak 6.plassen, selv om han endte på 10. Han fortalte etter løpet om et greit løp o-teknisk, men at han ikke syntes kroppen ga god nok respons. Strekktidene fortalte om en litt defensiv åpning, og en forrykende avslutning på løpet.

I seniorklassen for herrer vant Carl Waaler Kaas, NTNUI foran Olav Lundanes, Halden SK, mens Eirik Rustad fra Raumar løp litt svakere enn forventet og endte på41.plass.

I damens seniorklasse vant Anne Margrethe Hausken, Halden SK, på imponerende vis, foran klubbvenninnen Kajsa Nilsson og Simone Niggli, Sveits. Silje løp sin beste individuelle seniorkonkurranse til nå, ved å bli nr. 8 som 5.beste norske dame. Anne kom seg greit gjennom løypa i moderat fart.

Oppsal laget et nytt godt testløp, og speakertjenesten hadde hevet seg mange hakk. Selv om ivrige foreldre gjerne ville hatt enda tettere speakeroppfølging, med flere mellomtider og målpasseringstider, førte dagens prioriteringer fra speaker til ryddig oppfølging av seedet gruppe i alle klasser. Dette gjorde det langt bedre for publikum enn hva vi opplevde under sprinten.