4 i NM-sprint

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 30. Aug 2009

Første gang publisert 30.august 2009

Vetle leverte sin beste NM-sprint, og ble nr. 4 i Breviks gater lørdag 29.august. Han gjorde ingen store feil og måtte si seg fornøyd med løpet da han ble intervjuet av speaker etter målgang. For Eirik ble det nok en gang stang ut. Han løp knallfort, men hoppet over en post i finalen. Silje var bare tre sekunder fra å få strekk av storesøster.

Dagen startet tidlig med kvalifiseringsheat. Kun de ti beste i hvert heat skulle til finale, så alle måtte løpe bortimot for fullt, allerede i kvalifiseringen. Eirik og Vetle viste lovende takter ved å bli henholdsvis nr.3 og 5 i sitt kvalifiseringsheat. Også Silje og Katja gikk greit til finalen med 5. og 6.plass i sitt heat. Anne, Turid og Brage ble alle slått ut i kvaliken.

Første klasse i finalen var D17-18. Her løp Raumars Oda Wennemo fantastisk, og ble belønnet med en plass på pallen. Vant gjorde Ingjerd Myhre, Kongsberg.

Raumars beste plassering var det Eskil Kinneberg som sto for da han vant H17-18 overlegent, foran Ivar Lundanes og Jo Forseth Indgaard, begge fra Frol.

I H19-20 stilte både Eirik og Vetle med ambisjoner om gode resultater. Vetle startet først av dem, og kom til publikumspost i ledelse. Kort etter passerte Eirik omtrent likt med Vetle. Seinere kom det en del løpere med bedre passeringstider. Ved målpassering hadde Vetle styrket sin status i forhold til de foranstartende, og løp inn til soleklar ledelse. I intervju med speaker rett etter målgang, fortalte han at han var godt fornøyd med sin prestasjon.

Like etter spurtet Eirik i mål, og han knuste Vetles tid. Men det var urovekkende da speaker opplyste at Eirik ble sendt inn i rød sone. Det viste seg at Eirik hadde oversett en post, og ble diskvalifisert. Skikkelig sur feil for Eirik på en dag da orienteringa fløt godt og den fysiske formen kjentes god. Klassen ble vunnet av Gaute Hallan Steiwer, og Vetle endte på 4.plass. Hans beste NM-sprint hittil.

I dameklassen gjorde Silje en tidlig feil, og var allerede ute av tetkampen. Spenningen besto derfor i om det ble hun eller Katja som kom øverst på resultatlista til slutt. Katja ledet denne kampen helt fram til 18.post, men så ble spurtstyrken til Silje avgjørende. Silje slo Katja med 3 sekunder. De endte på 14. og 15.plass, mens Marianne Andersen ble norgesmester og kongepokalvinner.

I herreklassen som ble vunnet av Øystein Kvaal Østerbø, ble Raumars Eirik Rustad nr.12 etter et godt løp.

Selv om vinnertiden i sprintfinalene ligger rundt kvarteret, ble NM-sprint en lang og slitsom konkurranse for løperne, ikke minst mentalt. Først løp de kvalifiseringsheat mellom kl.10 og 12. Heat der for øvrig en rekke lokale løpere måtte tåle å bli slått ut. Så var det noen timers nervøs pause før finalene begynte klokka 15, og ble avsluttet rett før klokka 18. Rett etter dette var det så stilfull premieutdeling på bryggekanten..

Arrangøren fortjener ros for et førsteklasses arrangement med god stemning på samlingsplassen ved brygga i Brevik sentrum. Speaker Jørn Sundby ble gitt gode arbeidsbetingelser, og ledet oss gjennom alle konkurransene på en fremragende måte.

NOF derimot fortjener ei skrape. Med nærmere 70 jenter påmeldt i D17-18, skal det ikke være bare 20 i finalen, bare fordi det er jenteklasse. I H19-20 med under 50 deltakere gikk det 30 til finalen. Her må regelverket forandres!