Anne på åttende i nattsprinten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 29. Mar 2008

Første gang publisert 29.mars 2008

Spring Cup 2008 ble innledet i Hillerød på Sjælland fredag 28.mars med nattsprint. Skjønt sprint var det vel egentlig ikke, men heller mellomdistanse. Anne løp inn til en fin 8.plass i D17-20E. Ingen av de andre løperne våre fikk til de helt store løpene, og må nok trene enda mer natt fram mot natt-NM og tiomila. I H17-20E vant Tsjekkia firedobbelt, mens Eirik endte på 27.plass over 8 minutter bak vinneren.

Raumars juniorgruppe har satset på Spring Cup i vår, for å finne barmark, komme inn på kart og ikke minst få litt nattrening. Blant de som har reist ned finner vi våre løpere Anne, Eirik, Brage og Sjur. I tillegg har Turid blitt med nedover.

Med tynt nattgrunnlag ble det litt svake resultater for de fleste i dette første løpet. Anne var den eneste som skilte seg ut med positivt fortegn. Hun løp et jevnt og sikkert nattløp uten den store farta, men også uten store feil. Dette ga en 8.plass i D17-20E, 5:28 bak danskenes store juniorstjerne Ida Bobach.

I tilsvarende gutteklasse fikk vi ingen stor suksess. Eirik var ikke i nærheten av å holde stor nok fart i mørket, og Sjur holdt sine sprinttradisjoner vedlike ved å ende uten godkjent resultat.

Brage hadde aldri prøvd seg i nattløp før, og hadde derfor meldt seg på i H17-20A i stedet for i eliteklassen. Han kom seg gjennom sin nattløpdebut til godkjent, men en 4 minutters bom på 5.post trakk ned helhetsinntrykket. Han endte på 4.plass i klassen.

Turid led samme skjebne som Sjur, og endte uten resultat i D15-16.