Silje tatt ut til worldcupåpningen 2014 i Tyrkia

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 2. Jan 2015

Publisert 19.desember 2013Silje var på lista da den rekordlille troppen til worldcupløpene i Tyrkia 1. og 2.mars ble offentliggjort. I en tropp på 5 utøvere, som mangler Norges antatt beste eliteløpere, ble det plass til to løpere utenfor landslaget, foruten Silje også Ida Marie Næss Bjørgul. Silje får på den måten muligheter til å samle worldcuppoeng allerede fra første konkurranse, noe som er viktig for å få en god plassering i worldcup sammenlagt.


Troppen som ble tatt ut er som følger:

Herrer
Bjørn Ekeberg, IL Tyrving
Øystein Kvaal Østerbø, IFK Lidingö
Reserve: Eskil Kinneberg, IFK Göteborg

Damer
Ida Marie Næss Bjørgul, Halden SK
Silje Ekroll Jahren, Sävedalens AIK
Tone Wigemyr, Bækkelagets SK

Konkurransene som går med utgangspunkt fra Antalya, består av worldcupløp 1, en mellomdistanse 1.mars, og en sprintstafett, som inngår i en uoffisiell worldcup i sprintstafett, 2.mars. Orienteringsforbundet skriver på sin side: "Frem mot VM til sommeren er det få gode muligheter til trening og matching på sprintstafetten, derfor er det viktig å benytte seg av denne muligheten, med et egnet mannskap, i Tyrkia."

Verdens beste o-nasjoner, Sveits og Sverige reiser med henholdsvis 15 og 16 utøvere til Tyrkia. Norge stiller kun med 5, og begrunnelsen som gis for at de fleste elitelandslagsløperne ikke deltar i Tyrkia er: "Noen av våre beste utøvere står over første runde i verdenscupen i 2014. Dette på grunn av prioriteringer i forhold til å forlenge grunntreningsperioden med tanke på resten av sesongen." Landslaget legger på denne måten lista høyt for hva vi kan forvente av dem resten av sesongen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.