Anders 10 sekunder fra bronse på mellomdistansen

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 14.september 2013

Anders endte på den sure fjerdeplassen etter et sekunddrama der han var med i sølvkampen helt til tredje siste post i mellomdistansefinalen i H19-20 i NM. Da kom det en liten sleiv, og både sølvet og bronsen glapp. Han endte 10 sekunder utenfor pallen etter et solid gjennomført løp. Vant gjorde suverene Borger Melsom. Seniornorgesmestere ble Anne Margretehe Hausken Nordberg og Olav Lundanes.

Anders åpnet godt med å løpe sikkert på de to første strekkene. Så kom det en liten sving. Siden gikk det solid og trygt til 16.post. På vei til 17.post lagde han seg en venstresving på strekket og mistet muligheten for å ende på pallen. Likevel en god prestasjon, som han bør glede seg over, selv om pallen glapp.

Sondre løp også brukbart, og endte på 23.plass.

Silje var utrolig skuffet da hun kom i mål fem minutter etter Anne Margrethe Hausken Nordberg, etter at hun "bare" hadde bommet to og et halvt minutt. Det var ikke tolvteplass hun hadde tatt turen fra Sveits for å hente. Det blir nok en del grubling over hva som skjedde, og hva hun skal gjøre for å kunne komme sterkere igjen.

I herreklassen løp Eskil Kinneberg seg inn til en sterk 5.plass, drøye minuttet bak Olav Lundanes som vant. Eirik Rustad som løp fra norgesmester Olav Lundanes på oppløpet, endte på 27.plass. Vetle sparte kneet sitt og satt i teltet i stedet for å løpe finalen.