O-festivalskandale, fire klasser annullert i sprinten på fredag

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 22.juni 2013
I nyheten om løpet på fredag ble arrangørtabben om postene med postkodene 135 og 136 omtalt. Lørdag kom det ny beskjed fra juryen. Fire klasser ble annullert. Dette rammet blant annet Anders i H19-20E. Også H21E, D17-18E og D15 ble annullert.


Norges Orienteringsforbund skriver dette om denne mega arrangørtabben fulgt opp av en like stor feil av juryen på fredag:


Klage på sportslig rettferdighet tatt til følge.

Under gårsdagen sprint under O-festivalen inne i Kristiansand Dyrepark ble det levert protest på at to poster, med koder 135 og 136, lå for nære hverandre. Denne protesten ble tatt til følge av juryen, og en rekke løpere som først var diskvalifisert ble dermed godkjent til tross for at de hadde vært på feil post.

I dag ble det levert en klage på hele arrangementet. Denne klagen gikk på sportslig rettferdighet, for ved å godkjenne løpere som hadde vært på feil post, 135 i stedet for 136 eller visa versa, kunne en «tjene tid» på å jukse/ikke sjekke koder.

Klagen gikk på to punkt:

1-det hadde lønnet seg å «jukse»

2-kartet i det aktuelle området er ikke 100% riktig i forhold til ISSOM (den internasjonale sprintnormen) og postbeskrivelsen er heller ikke 100% rett i forhold til postplasseringen

Arrangøren, Kristiansand OK, behandlet klagen, uten å akseptere den.

Da ble klagen anket til juryen.

Juryen har kommet frem til at de klassene som hadde posten med kode 135 skal annulleres, med bakgrunn i 3 punkt:

1-postene, 135 og 136, ligger nærmere hverandre enn 15 meter

2-kartet er ikke i henhold til ISSOM i det aktuelle området

3-posten (135) ligger feil i forhold til postbeskrivelsen

Dette innebærer at klassene H21E, H 19-20E, D 17-18E og D15 blir annullert på fredagens sprint. Jakstarten i morgen for disse klassene går da bare med bakgrunn i dagens mellomdistanse.

For alle de andre jakstartklassene går jaktstarten som oppsatt, altså med bakgrunn i resultatene både fredag og lørdag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.