Flott 10.plass til Silje i VM-sprinten

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 8. Jan 2015

Publisert 15.juli 2012

Silje løp inn til en sterk 10.plass på sprinten i VM i orientering i Lausanne i Sveits. I en o-teknisk krevende løype gjennomførte hun et godt løp, et av sine beste i karrieren. Hun ble dermed beste norske løper i dette VM-løpet, som ble en sveitsisk oppvisning med gull til Simone Niggli, og trippelseier til tre ganger Matthias i herreklassen. Alexander gjennomførte også et godt finaleløp, og ble nr.28, på plassen foran eneste norske herre i finalen, Ulf Forseth Indgaard.

Gratulerer med god VM-sprint Silje!

Silje åpnet løpet sitt litt rotete. I stedet for å velge et enkelt venstreveivalg til første post , rotet hun seg bort inne i et trappehus, og tapte 9 sekunder. Videre ble det noe hakking fram til tredje post. Så løp hun med god flyt og høy fart fram til niende post. På vei ut av niende, og også inn i tiende, blir det igjen litt urytmisk, og noe tidstap. Resten av løypa flyter det bra, men veivalgsfeil til 15. og 17.post kostet noe tidstap. Etter en sterk spurt i en ellevill støy for vinneren Simone Niggli, som feiret sitt gullløp, løp Silje i mål til 10.plass. Totalt et løp hun har all grunn til å være stolt over, ikke minst på grunn av de o-tekniske utfordringene.

De to andre norske jentene Heidi Østlid Bagstevold og Anne Margrethe Hausken Nordberg endte på 17. og 25.plass. Heidi var brukbart fornøyd med sitt løp, mens Hausken var skuffet over at hun ikke taklet den o-teknisk krevende løypa. Dameklassen ble vunnet av Simone Niggli som tok sitt 18.VM-gull, foran Maja Alm og Annika Bilstam, og løpet viste at Norge fortsatt må legge ned mye spesifikt treningsarbeid for å hevde seg i sprint. Det må både løpes fortere og trenes mer o-teknisk.

Dette var enda tydeligere i herreklassen, der beste nordmann endte på 29.plass. Alexander som løper for Tyskland i VM, slo eneste nordmann i finalen og ble nr.28. Han gjennomførte et jevnt godt løp, og bør være godt fornøyd med plasseringen. Han mangler nok litt o-teknisk for å matche de aller beste.

Herreklassen ble forøvrig en sveitsisk oppvisning. Matthias Kyburz, Matthias Merz og Matthias Müller viste at du måtte hete Matthias og være fra Sveits for å kunne vinne medlaje på sprint i årets VM.