Silje sprintet til 17.plass i Göteborg

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 18. Jan 2015

Publisert 21.juni 2011Silje gjorde sin beste WordCup-konkurranse hittil ved å bli nr.17 i sprinten i Göteborg tirsdag. Hun løp inn til en 20.plass i kvalifiseringen, og klatret tre plasser i kvartfinalen, men ble slått ut. Klassen ble vunnet av Galina Vinogradova etter et durabelig oppgjør med Linnea Gustafsson sør for Avenuen. I herreklassen vant Jerker Lysell. Vetle ble nr.38.
Kvalifiseringen startet kl.10 og Silje løp gjennom løypa uten feil. Hun fortalte etterpå at hun bevisst hadde skrudd ned tempoet litt, for ikke å gjøre noen o-teknisk tabber. Farten holdt likevel til kvartfinale med klar margin. Det ble en 20.plass og hun var innefor med 17 sekunders margin.Vetle løp et godt sprintløp på tross av at han hadde vært forkjølet i Finland. Han gjorde ingen store feil, og var bare 10 sekunder fra plass i kvartfinalen på 38.plass. Eskil Kinneberg ble nr.45, 14 sekunder bak Vetle. Olav Lundanes, Øystein Kvaal Østerbø og Carl Waaler Kaas gikk til kvartfinalene.I sitt kvartfinaleheat var Silje i heat med Maja Alm, Linnea Gustafsson, Rahel Friederich, Hollie Orr, Tone Wigemyr. Et heat der det så svært vanskelig ut å bli blant de to beste. I begynnelsen av kvartfinalen var det ingen som satte skikkelig fart, og feltet løp litt uryddig. Mot slutten av løpet ble farten skrudd opp, og tre løpere ble løpende i tet med bare noen få meters mellomrom. Linnea Gustafsson foran, så Maja Alm og på tredje Silje. Det gikk så fort at ingen av dem klarte å forsere plasser mellom stemplingene. På tross av en god spurt, ble det bare tredjeplass på Silje.

Bare et heat seinere var det klart at det første heatet hadde løp for sakte, og Siljes deltakelse var over for dagen. Det var bare Mari Fasting av de norske som kom seg videre til semifinale, og seinere også til finale. I herreklassen var det bare Øystein Kvaal Østerbø som kom til semifinalen, men der var det også slutt.
Damefinalen med halvparten svensker ble til slutt en duell mellom Galina Vinogradova ogLinnea Gustafsson, som den russiske jenta vant. Mari Fasting ble nr.6. Herrefinalen gikk uten norske løpere, men med tre sveitsere. Det ble likevel unggutten Jerker Lysell fra Sverige som trakk det lengste strået.

Dagens knock-out-sprint ble en ny nedtur for norsk orientering. Det viste seg at norske o-løpere ikke mestrer sprintorientering godt nok. Heldigvis er det ikke skremmende langt opp verken for Silje eller Vetle.

RESULTATLISTEWOMEN1

Galina Vinogradova

Russia

2

Linnea Gustafsson

Sweden

3

Lena Eliasson

Sweden

4

Maja Alm

Denmark

5

Annika Billstam

Sweden

6

Mari Fasting

Norway

13

Elise Egseth

Norway

15

Heidi Østlid Bagstevold

Norway

17

Silje Ekroll Jahren

Norway

22

Betty Ann Bjerkreim Nilsen

Norway

24

Tone Wigemyr

Norway

29

Line Hagman

Norway

35

Ida Marie Næss Bjørgul

Norway

MEN1

Jerker Lysell

Sweden

2

Daniel Hubmann

Switzerland

3

Matthias Kyburz

Switzerland

4

Scott Fraser

Great Britain

5

Frèdèric Tranchand

France

6

Matthias Merz

Switzerland

8

Øystein Kvaal Østerbø

Norway

23

Olav Lundanes

Norway

31

Carl Waaler Kaas

Norway

38

Vetle Ruud Bråten

Norway

43

Hans Gunnar Omdal

Norway

44

Gaute Steiwer

Norway

45

Eskil Kinneberg

NorwayKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.