Alternativ reportasje Romeriksløpet

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 16. Aug 2009

Første gang publisert 16.august 2009

En av O-postens mange faste lesere, fra en stor osloklubb, har skrevet en alternativ reportasje fra årets Romeriksløp og sendt den til O-postens redaktør. Han skriver i sin følgemail at reportasjen er ”lettere parodisk”. Han har nok brukt dagen til å lete etter noe å kritisere arrangøren for – uten å lykkes helt. Det er hyggelig at noen er villige til å bruke tid på å skrive en morsom alternativ reportasje om arrangementet vårt, og O-posten velger å trykke den og ber om at leserne skrur på den humoristiske sansen, og setter de rette brillene på. Husk O-posten ofte skriver kritiske bemerkninger om andre klubbers arrangementer.

Her følger reportasjen:

Ullensaker o-lag arrangerte det tradisjonelle Romeriksløpet

fra Borgen skole sist søndag.

Førsteinntrykket var bra, god merking, ivrige parkeringsvakter som nesten rev fra deg kr.20,- samt stor parkering på grus rett ved samlingsplass.

Samlingsplassen trang, vindfull og intim. Salgsboden veldimensjonert for løpets størrelse, med ”gratis” påfyll for dyr pulverkaffe.

Speakerlyden kunne knapt høres på samlingsplass, noe som var en fordel, da kunne vi snakke sammen uten å måtte skrike, noe som ofte går igjen hos mange arrangører. Dog forsøkte flystøyen fra Gardermoen å overdøve denne konversasjon.

Veien til start var lagt gjennom bebyggelse hvor det ble advart mot ”Hillbillies”, heldigvis ble jeg eskortert av en av de lokale, en som i sin tid flyttet ut fra vår trygge asfaltjungel, nettopp for å bli ”Hillbilly”. Denne personen startet samtidig med meg. Heldigvis holdt de omskrevne lokale seg vekk fra terrenget.

Starten hadde Ullensaker klart å legge i et stort gjørmehull. Like godt å bli blaut og gjørmete med en gang. ”Vilt, vakkert og rått” skal det være.

Mellomdistanseløypa var dagens høydepunkt, mange utfordrende strekk og retningsforandringer. Dog må det gis stort minus for to strekk i forferdelig hogstfelt. Dette var unødvendig, og det kunne lett unngås. Liten o-messig verdi da man så posten på lang avstand Tydelig at kretsen nå må holde løypelegger og kontrollørseminarer igjen. Slike ting må lukes ut, men man kan vel ikke vente annet når en slik liten klubb er strukket helt på grensa hva den klarer å avholde.

Visse problemer i sekretariatet ble registrert, bl.a. kunne man ikke forklare enkelt mystiske diskvalifikasjoner. Resultatene kom opp i en størrelse som gjør at denne skribent gjennom vinteren må intensive sin gulrotspising for å forbedre synet.Godt at resultatene kom på internett ved 16.30.

Premiehøytaleren hørte man bare ikke, dette selv om man stod 8 meter unna.

Sportslig, så vant som vanlig Anne, Brage og Silje.osv


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.