Wyder og Leandersson vant i Finland - Silje nr.17

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 2. Jan 2015

Europamestrene fra tidligere i vår, Judith Wyder og Jonas Leandersson vant verdenscupløpet i sprint i Imatra i Finland onsdag 11.juni. Silje ble nr. 17 etter et ganske godt o-teknisk løp i en krevende løype. Løpsfarten er fortsatt ikke helt på høyde med de beste. Beste norske dame ble Emma Johansson på 14.plass, mens beste norske herre ble Gaute Hallan Steiwer på 8.plass.

Silje var heldig som kom seg videre fra kvalifiseringen. Løypa var svært enkel og flat, og det ble løpt fort av alle. I løpekonkurransen ble Silje nr.33 22 sekunder foran 41.plassen, som ikke kvalifiserte for finalen. I finalen ble det langt mer krevende orientering, og med god teknisk gjennomføring ble det klatring til 17.plass og tredje beste norske dame i finalen.

Etter å ha vist gode takter i norsk skog i verdenscupen på Kongsberg, var det tilbake til hverdagen i Finland. De norske løperne sprinter rett og slett ikke godt nok til å markere seg i toppen av listene.