Helga i Bergen avsluttet med knockoutsprint

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 4. Jan 2015

Publisert 4.februar 2013Den siste dagen av Bergen Sprint Camp ble det arrangert knockoutsprint. De 24 beste herrene og de 24 beste damene fra dagene før, stilte nå på lik linje i kampen om premier og penger. Torben var ikke med i denne kampen, men løp seg inn til en 38.plass. Silje mistet A-finalen, men vant B-finalen og ble nr.7. Vetle ble nr 2 i C finalen og ble nr.13.

Som vanlig i sprint, er det noen litt usportslige faktorer som spiller inn på resultatene. Utøverne fikk øve seg på en del slike momenter. Gjerder som det var så lett å passere at du ikke behøve å berøre dem, var for eksempel tegnet på kartet som forbudte å passere. Utøverne fikk øve seg på at det var kartet som gjaldt, og for en del løpere ble det disk.

I finalerundene kom slike faktorer skikkelig i fokus. For det første gir knockoutsprint en ekstra stor sjanse til dem som løper fort men orienterer mindre flytende. I tillegg hadde arrangøren satt ut blindposter ved siden av de riktige postene, og postbeskrivelsen avgjorde hva som var riktig post. Dessuten manipulerte de "terrenget" mellom finalerundene, med nye sperringer som riktig nok var tegnet på kartet. Ufrivillig hadde arrangøren dessuten bommet litt med postbeskrivelsene på enkelte poster der det var blindposter. De som klarte seg best gjennom løypene med alle disse forstyrrende momentene var Rune Olsen og Mari Fasting.


RESULTATER KNOCK-OUT-SPRINTHerrerTid

1

Rune Olsen

Bækkelagets SK

6:51

2

Magne Dæhli

Halden SK

6:55

3

Martin Hoset

NTNUI

6:55

13

Vetle Ruud Bråten

IFK Göteborg

7:04

18

Eirik Rustad

Raumar Orientering

7:08

38

Torben Christian Wendler

Raumar Orientering

DSQ

48

Eskil Sande Gullord

Raumar Orientering

8:04

66

Ståle Sønsterudbråten

Raumar Orientering

9:12DamerTid

1

Mari Fasting

Halden SK

7:42

2

Annica Gustafsson

IFK Lidingö

7:42

3

Marte Narum

Konnerud IL

7:43

7

Silje Ekroll Jahren

Sävedalens

7:25

27

Karoline Sønsterudbråten

Raumar Orientering

DSQ

54

Marie Hammer Håversen

Raumar Orientering

10:20Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.