Ståle Sønsterudbråten - Årets trener 2010

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 7.november 2010Ståle Sønsterudbråten, Raumars juniorseniortrener gjennom flere sesonger, ble på årets O-galla kåret til Årets trener 2010. En gledelig overraskelse, ettersom han konkurrerte med Kenneth Buch, Tallak Olav Gryting, Frode Balchen. Han er stemt fram av medlemmer av TNO - Trenerforeningen i Norsk Orientering, gjennome-poststemmer. Det er grunn til å tro at det først og fremst er Ståles egenskaper som personlig rådgiver og o-teknisk trener, som har gitt ham prisen. Viktige har nok også resultatene til klubbens løpere vært.
Den gruppa Ståle har coachet i år kan se tilbake på mange gode resultater. Tre løpere fra hans stall løp årets jr-VM. Eskil Kinneberg har vært landets overlegent beste yngre junior, og har fått med seg 4.plass i jr-VM, seier i O-ringen og gjort nesten reint bord i NM. Vetle løp jr.VM og Student-VM og ble nr. 4 i norgesscupen sammenlagt. Eirik Rustad har hevet seg til å bli en habil seniorløper. Eirik KH er igjen kommet seg opp i toppskiktet i juniorklassen. Oda Wennemo kom til jr-VM og ble f.eks nr. 2 på blodslitet.

I tillegg til dette har Raumar gjort det sterkt på stafettfronten denne sesongen. 39.plass i Tiomila, 25.plass i Jukola, seier i 15-stafetten og seier i jr-NM-stafetten.

Selv om Ståle er Raumars trener, må han dele æren for raumarløpernes resultater med flere andre. De tre juniorene på landslaget har egne trenere der. Kanskje er en av grunnene til at han har blitt årets trener, at han har egenskaper som har gjort dette problemfritt for løperne.

En av de andre som står bak raumarløperes resultater er juniorlandslagstrener Frode Balchen, som også var nominert. Han kan slå i bordet med to jr-VM-gull og en bronse, med et landslag som før sesongen ble sett på som et av de svakeste på mange sesonger. I tillegg vant Silje, som bruker Balchen som trener, bronse i student-VM. Selv om Balchen selvsagt har kunnet velge på øverste hylle, er det litt overraskende at Ståle ble vurdert som en bedre trener denne sesongen.

Også Kenneth Buch, Halden SK's trener har langt flere toppresultater å slå i bordet med enn Ståle. Haldenløperen Olav Lundanes ble blant annet verdensmester på langdistanse denne sommeren. Hvis man kun skal se på resultater, er Buch den klare eneren blant de fire nominerte.

Tallak Olav Gryting er ungdomstrener i Vegårdshei IL, og har løftet denne klubben fram fra skyggen. Klubben fikk to pallplasseringer i årets hovedløp.

Selv om det var overraskende at Ståle nådde opp blant langt mer merritterte trenere, var det desto mer gledelig.

GRATULERER TIL STÅLE OG HANS LØPERE!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.