Silje på 6.plass i NM-mellomdistanse

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 25. Jan 2015

Publisert 18.september 2010

Silje måtte starte tidlig i mellomdistansefinalen på Beitostølen etter en heller svak kvalifisering. Hun løp overmålstreken som leder, og etter 40 minutters venting kunne hun oppsummere med en fin 6.plass. Vant gjorde Anne Margrethe Hausken. Ingen av de andre fra Raumar lyktes spesielt godt. Best ble Eirik Rustad på 29.plass.

Silje startet med en tidlig bom, men løp siden ganske stødig og sikkert, og løp over målstreken fire sekunder foran Bodil Holmström, NTNUI. Så begynte en lang ventetid. Den første som så ut til å true Siljes posisjon var Mari Fasting, men hun hoppet over en post, og ble diskvalifisert. Da svenske Lina Persson kom og overtok ledelsen, hadde det gått nesten en halv time siden Silje krysset målstreken.

Anne Margrethe Hausken bommet allerede på første post, men løp både raskt og sikkert gjennom resten av løypa. Ettersom ledende Heidi Bagstevold, og kleggen hennes Elise Egseth, bommet på 11.post ble det til slutt en komfortabel seier til Hausken. Sølvet gikk til Bagstevold, mens Tone Wigemyr som sist startende kapret bronsen.

I herreklassen ble det et nytt NM-gull til Olav Lundanes, 15 sekunder foran Anders Nordberg, som hadde litt bedre grep på dette terrenget enn ravinene i Trøgstad forrige helg.