Vetle på 16.plass i NOM

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 6. Jun 2009

Første gang publisert 6.juni 2009

NOM i Salo utenfor Helsinki ble innledet med langdistanse lørdag 6.juni. Vetle løp godt på et tidlig startnummer, og ble nr. 16. Han ble med det tredje beste nordmann. Sverige vant juniorklassen firedobbelt med Gustav Bergmann som vinner. Best av de norske ble Torgeir Nörbech på 8.plass. Selv om Vetle løp bra, ble det i NOM totalt en svært svak norsk dag med kun to plasseringer blant de 6 beste. Anne Margrethe Hausken på tredje i dameklassen og Olav Lundanes på 6.plass i herreklassen.

Vetle startet tidlig, og satte en god standard på de første passeringene. En del småbomming i sommerfuglen skjøv ham nedover listene. Mot slutten ble han også svært sliten, og tapte litt på løpsfarta til de beste. Han skal likevel ha honnør for å ha satset offensivt og ha løpt et av sesongens beste løp, og det i et mesterskap. Selv var han litt misfornøyd, fordi han syntes han burde unngått noen av feilene. De øvrige norske startet langt svakere enn Vetle, men Torgeir Nörbech og Mathias Bjugan klatret forbi Vetle på listene mot slutten. Nordmennene var likevel sjanseløse mot de beste svenskene, som vant firedobbelt.

Svenskene vant for øvrig ogsåjuniordameklassen tredobbelt, med Anna Forsberg først. Her var de norske resultatene enda svakere enn i gutteklassen, men med den urutinerte troppen som reiste bortover, var det forventet at det ville bli vanskelig å nå opp. Oda Wennemo fra Raumar fikk det tøffest av alle i sin internasjonale debut, og endte hele 24 minutter bak Forsberg.

Seniorklassen for damer ble vunnet av Minna Kaupi. Anne Margrethe Hausken reddet æren for Norge ved å bli nr.3. Silje hadde en svart dag i skogen og endte 17:29 bak på 34.plass.

Herrenes seniorklasse ble vunnet dobbelt av Sveits med Daniel Hubmann først. Av de norske herrene var det kun Olav Lundanes som viste gode internasjonale takter.