Brage og Vetle løp seg opp

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 28. Jun 2009

Første gang publisert 28.juni 2009

Eliteklassene hadde jaktstart på bakgrunn av fredagens mellomdistanse da O-festivalen fortsatte med langdistanse lørdag. Vetle løp seg opp fra 14. til 6.plass, mens Brage løp seg opp fra 12. til 8. I klassene med individuell start løp Synnøve sterkt og ble nr. 9 i D15.

Først ute var guttene i H17-18E. her ble løpet en duell mellom Raumars Eskil Kinneberg og Indre Østfolds Martin Vister. Eskil var sterkest og spurtet inn seieren. Lenger bak i feltet løp Brage nok et godt løp og ble nr. 8 etter å ha startet som nr.12.

I D17-18E startet Turid som nr.20, men måtte tåle å falle kraftig nedover på resultatlista.

I H19-20E var det flere av de beste fra fredag som valgte å stå over, for ikke å bli for slitne før VM. Derfor hadde Vetle satt seg som mål å løpe seg inn på pallen. Dette klarte han ikke å innfri. Etter å ha løpt et ganske svakt løp, klatret han kun til delt 6.plass. Klassen ble vunnet av Vegard Danielsen fra Kristiansand.

Dagens mest gledelige resultat sto kanskje Synnøve for. Etter å ha mislyktes totalt på mellomdistansen, slo hun til med et sterkt løp på langdistansen. Dette holdt til en fin 9.plass i D15. Vant gjorde Marketa Novotna, OK99 Hradec Kralove.

Verken Sondre eller Tiril klarte å følge opp det gode løpet fra fredag. Anne-Grete gjorde motsatt og løp sitt beste løp på lørdag og ble nr. 4 i D35K.

Etter at de fleste løperne var kommet ut av skogen var det verdenscupløperne sin tur. I to spennende konkurranser der publikum kunne følge hele løpet via passeringspunkter, storskjerm og med en flink speaker ble det to norske andreplasser. Minna Kauppi økte sin ledelse og vant foran Marianne Andersen. Den svenske langrennsløperen Martin Johansson løp seg opp fra åttendeplass til seier, foran Anders Nordberg. Silje løp en god langdistanse og løp seg opp fra 26.plass til 21.plass.