Anne-Grete og Stine løp bra i ”Die Ruppige”

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 10. Aug 2009

Første gang publisert 10.august 2009

På den 5.etappen i Swiss-O-Week 2009 ble vi møtt med et terreng som ble beskrevet som rufsete. I tillegg kunne kartet godt få samme betegnelse. Terrengtypen viste seg å passe o-teknisk dyktige nordiske løpere godt, og Anne-Grete fortsatte å plassere seg i toppen av lista i DB med en ny 4.plass. Også Stine fikk til et godt løp i dette terrenget og ble nr. 14.

Terrenget ga usannsynlig dårlig kilometertid, og kostet mye krefter. Det var steinete, med mange dype hull godt dekket av tett undervegitasjon. Terrenget var i tillegg svært detaljert og det var vanskelig å se likheten mellom terreng og kurvebilde, og mange av oss fikk en tung dag i skogen.

Løpet var også det første i årets Euromeeting, og Silje løp inn til en fin 6.plass, selv om hun hadde bommet 6 minutter. Arrangøren hadde ikke klart å lage noen ordentlig ramme rundt dette mesterskapet, og euromeetingklassene ble bare som en hvilken som helst klasse i dette ferieløpet. Speakeren gjorde et forsøk på å følge klassen, men klarte det ikke.