Silje vant i sporsnø

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 24. Mar 2008

Første gang publisert 24.mars 2008

Etter 4 dager med orienteringstrening i Stenungsund og Kungälv stilte Sjur, Brage, Silje og Asle i IK Uvens påsktävling på andre påskedag. Det var 10-20 cm nysnø i hele terrenget, så det ble en klar fordel å starte seint i klassene. Silje vant sin klasse på tross av flere bommer. Både Sjur og Asle fikk til brukbare sesongåpninger, mens Brage startet sesongen med megabom og disk.

Brage var først ut. Han stilte på start uten mulighet for å kunne feste den løse postbeskrivelsen som ble delt ut, og måtte klare seg uten postbeskrivelse. Han kom seg ikke særlig godt i gang på den uvante 1:15 000 målestokken. Det ble flere småbommer og på 5.post ble det nesten 8 minutter bom. Heller ikke i resten av løypa fant han flyten. Da resultatlista kom ble han dessuten disket for å ha vært på feil 9.post.

Sjur klarte seg atskillig bedre. Han kom seg gjennom sine 8 kilometer uten de store bommene. Dette resulterte i en fin 8.plass i H18E.

Silje åpnet sitt løp svært nølende og usikkert. Hun var heller ikke komfortabel med målestokken. Etter halve løypa hadde hun bommet over 5 minutter til sammen. Derifra og inn fikk hun bedre flyt, og hun trengte bare fire nye strekk på å komme seg i tet. I mål var hun 1:48 foran toer Kine Hallan Steiwer.

Asle løp et løp uten store feil, men feil veivalg på langstrekket gjorde at det ble litt lang tid opp til vinneren. 5.plass var likevel bra.