Silje nr.11 og Anders nr.21 i NM-langdistanse

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 2. Jan 2015

NM-langdistanse ble arrangert fra Stinaløkka i Kjekstadmarka i Asker torsdag 11.september. Beste raumarprestasjon sto Magne Haga for, da han ble nr.4 i H19-20. Han var 1:37 bak gullet og 22 sekunder bak bronsen. Silje og Anders viste gode takter og ble nr.11 og 21 i seniorklassene. God ullensakerprestasjon også av Eirik i NTNUI drakt. Han ble nr 15. Seniornorgesmestre ble Gøril Rønning Sund og Carl Godager Kaas.

Silje viste stor framgang fra løpene i norsk terreng tidligere i sesongen. Ser man bort fra en stor veivalgstabbe på langstrekket mellom 5.og 6.post holdt hun medaljefart gjennom skogen. Hun samler nok ikke på 11.plasser, men må ta med seg de alle de gode strekkene som ballast videre framover. Dameklassen ble vunnet Gøril Rønning Sund foran Anne Margrete Hausken Nordberg, som var tilbake i god form etter en barnefødsel for kun få uker siden.

Også Anders viste gode takter. Han løp et jevnt og sikkert løp uten store tidstap, og plasserte seg på en solid 21.plass. Enda litt fortere løp Eirik. På tross av en bom på 14.post var han etter målgang fornøyd med eget løp, som holdt til 15.plass. I teten ble det en kamp mellom Carl Godager Kaas og Olav Lundanes, der Carl denne gangen ble den sterkeste.

Tiril var misfornøyd med sin prestasjon i D17-18. Det hadde blitt mye bomming. Hun endte likevel midt i klassen, for hun var langt fra alene om å bomme mye. Vant gjorde Frida Sæther. Karoline Sønsterudbråten skapte uforskyldt dramatikk da hun falt og forslo armen sin kraftig. Den som løp tilbake til samlingsplass og meldte fra til arrangøren om skadet løper, var nemlig Mathilde Rundhaug som var med i medaljestriden i D19-20. Flott gjort av Mathilde!

I H19-20 ble det to gode raumarprestasjoner. Magne Haga ble nr.4 og Vetle Christiansen som endelig har fått kroppen til å fungere bra igjen ble nr.9. Magne løp for gull, noe som gjorde at farten noen steder ble høyere enn orienteringsferdighetene taklet. Han var derfor ikke fornøyd med sin flotte fjerdeplass. Heller ikke Vetle var helt fornøyd, på tross av den fine plasseringen. Han mente at han hadde småbommet hele veien.