Bare niendeplass til Anders i natt-NM - Eirik nr.4 i NTNUI-drakt

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 3. Jan 2015

Publisert 29.september 2013

Årets natt-NM-vinnere ble Torgeir Nørbech og Ingjerd Myhre. Disse to gode o-teknikerne løp gjennom løypa omtrent som om det hadde vært om dagen, og vant klare seire. Eirik i NTNUI-drakt løp svært solid, og endte opp med en flott fjerdeplass. Anders var vår eneste fullførende deltaker, og han ble nr.9 i H19-20. Vant gjorde Dag Lofthus.

Anders hadde av ukjente grunner et stort tidstap på vei til første post. Han tapte 13 minutter. Resten av løpet holdt standarden til et medaljeløp. Totalen ble en niendeplass.

Eirik løp raskt og sikkert gjennom hele løypa. Han gjorde et dårlig veivalg til nest siste post, men tapte heldigvis ingen plasseringer på det. Det endte derfor med en flott fjerdeplass.

I årets natt-NM fikk løperne det slik de lenge har ønsket. Lange teknisk krevende løyper med enkeltstart. Dessverre var det nesten ingen av landslagsløperne som prioriterte denne konkurransen, og det ble medaljer på billigsalg. Det virker litt rart at norske o-løpere ikke tåler en konkurranse fem-seks dager før et world-cupløp.