Eirik nr.4 i jrNM mellomdistanse

Postet av Ullensaker Orienteringslag den 13. Sep 2009

Første gang publisert 13.september 2009

Selv om ikke løpet var helt perfekt, kunne Eirik endelig innkassere en plassering helt oppe blant de beste under jrNM mellomdistanse lørdag 12.september. Etter å ha vist litt tendenser til ikke å lykkes i viktige konkurranser tidligere i sesongen, kunne han nå juble for en god fjerdeplass i H19-20, 45 sekunder bak gullet, som gikk til Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka. Vetle ble nr.5, 17 sekunder bak Eirik, mens Sjur fikk en god 19.plass. Turid løp en av sesongens beste konkurranser og ble nr.22 i D17-18.

Turid startet tidlig i sin klasse D17-18, og var hele tida med i tetkampen blant de først startende. Hun åpnet løpet sitt med en bom, men resten av løpet gikk godt o-teknisk, og hun løp inn til foreløpig 3.plass da hun krysset mållinja. Da de seedede løperen kom, rykket hun naturlig nok nedover, men endte til slutt på en god 22.plass. Klassen ble vunnet av Ingjerd Myhre fra Kongsberg, mens Oda Wennemo ble beste raumarløper på 6.plass.

Eirik løp et meget solid løp rent o-teknisk, små tidstap på noen poster gjorde likevel at han endte utenfor pallen. Løpet viste at når Eirik har flyten er han blant de beste i H19-20. En flott oppmuntring etter mye motgang tidligere i sesongen.

Vetle var med og kjempet oppe i teten gjennom hele sitt løp, og lå det meste av veien noen små sekunder foran Eirik og bronsevinner Morten Westergård. Men som på langdistansen, glapp konsentrasjonen et øyeblikk mot slutten. Det ble en 50 sekunders miss på tredje siste post, og den førte det til at han falt fra 3. til 5.plass.

Sjur løp et av sine beste o-løp, og fikk oppleve å passere målstreken i ledelse. Han kom seg gjennom løypa uten tidstap på over 1:24 på noen post, og med såpass god kontroll på orienteringa ble det til slutt en fin 19.plass, og mange norgescuppoeng. Klassen ble vunnet av Gaute Hallan Steiwer, to sekunder foran klubbkamerat i Lillomarka, Rasmus Korvald Skaare.

I H17-18 løp Eskil Kinneberg inn til en god fjerdeplass, men er neppe spesielt godt fornøyd med løpet, etter å ha gjort mange feil underveis. Klassen ble vunnet overlegent av Ivar Lundanes, Frol IL. Frol IL fikk en klasseseier til, ved Elen Katrine Skjerve i D19-20.